Bospaddestoelen pasta



Ingrediënten:

75 gr pijnboompitten
5 el olijfolie
10 teentjes gesneden knoflook
500 ml slagroom
4 sjalotten, fijngesneden
400 gr bospaddestoelen
zout en peper
500 gr verse tagliatelle
15 gr bladpeterselie fijngesneden


Bereidingswijze:

Rooster de pijnboompitten. Verhit 2 el olijfolie in een steelpan en
bak hierin de knoflook lichtbruin. Schenk de slagroom erbij en breng
deze tegen de kook aan. Laat de room 12 minuten zachtjes inkoken tot
er 200 ml van over is. Pureer de knoflook met de room in de keukenmachine.
Verhit 3 el olie in een koekenpan en bak hierin de sjalotten 2 minuten.
Doe de paddestoelen erbij en bak ze net zo lang tot het losgelaten vocht
weer is verdampt. Voeg de knoflookroom toe samen met de pijnboompitten.
Breng op smaak met peper en zout. Kook de pasta beetgaar. Giet de pasta
af en bewaar 100 ml kookvocht. Roer de saus en de peterselie door de
pasta. Voeg eventueel het kookvocht toe als het geheel te dik is. Serveer
direct.

Home